بانک مقالات فلسطین
« فراماسونری »
واژه انگلیسی آن را ( FReeMaSoN ) می گویند، مرکب از آزاد ((free و بنا به (mason) جمعاً یعنی « بنای آزادی » و انجمنهایی که در ابتدا بناهای آزاد داشته اند با این واژه بوده و می گویند شرط ورود به لژ های اولیه هم دانستن فن بنای بوده است .
مبدا پیدایش فراماسونی مشخص نیست . در این خصوص آن قدر بحث کرده اند که گاهی اساس آن را به حضرت آدم رسانده اند . از خداوند به عنوان اولین « ماسون » یاد نموده اند که دنیا را بنا نهاد و بعضاً بر حسب فرضیات و یا تحقیقات افرادی چون نمرود ، مانی ، فیثاغورث ، موسی سلیمان و نظایر آنها را از بنیانگذاران فراماسونری دانسته اند و ملاحظه می شود که چه تشتت آرایی در تشریح این سابقه وجود دارد . شاید خود دایر کنندگان این تشکیلات بوده اند که خواسته اند همیشه پرده ابهام و اختلاف را در این باب باقی گذارند و یا سوابقی طولانی و احتمالاً درخشان برای خود در نظر بگیرند .
مطالعات محققین برای مجموع تشکیلات سری تاریخ یک هدف مشخص و معین را نشان نمی دهد . بعضی تمام تشکیلات سری طول تاریخ را از نوع فراماسونری شناخته اند و بنا براین هدف را در شکل دادن به یک سلسله اقدامات مخفیانه می دانند که معمولا ً جنبه سیاسی داشته است . این هدف گاهی برای واژ گون ساختن یک حکومت است و زمانی برای مسلط ساختن نظرات خاصی در یک جامعه گاهی نیز ماموریت داشته اند که اختلافات را بین مردم افزایش بدهند و زمینه را برای افکار خاصی مساعد نمایند در هر حال دردرجه اول هر نوع انجمنی از این قبیل قصد داشته اعضای مومن غیر قابل برگشت « راز دار» و تابع سلسله مراتب بوجود آورد اگر در قدیم بنایان آزاد فراماسونری را تشکیل دادند ولی امروز این امر ارتباطی با ان ندارد . در سال 1717 م ( 1097 ه. ش ) « دکتر دزاگولیه » و
« دکتر اندرسن » فراماسون جدید را در انگلیس بنا نهادند و دزاگولیه در سال 1719 م « 1099 ه.ش ) به عنوان استاد بزرگ انتخاب شد با این ترتیب فراماسونری قدیم که می رفت فراموش شود تجدید حیات یافت پنجاه و پنج نفر از نجبا و اصیل زادگان انگلیس به عضویت آن در آمدند قانون اساسی فراماسونری را نوشتند و در نتیجه « لژ بزرگ لندن » تاسیس شد و این لژ مادر لژ هایی است که در سایر کشورها تشکیل شده اند . امروز در بیش از 33 کشور سازمانهای فراماسونری گسترش دارد که در آسیا از هند شروع شد و به نقاط دیگر راه یافت . می گویند در سال 1928 م ( 1308 ه.ش ) چهار میلیون و چهارصد هزار تن ماسون بودند و بالاخره گفته می شود صهیونیسم با فراماسون نزدیکی یافته است . لژ های فراماسون و افراد آن در هر کجای دنیا باید تابع لژ بزرگ جهانی بزرگ باشند که همان لژ بزرگ لندن است . سازمان فراماسونری انگلیس طبق شعائر آن سلطنت طلب است و عرفاً ولیعهد در 21 سالگی به عضویت آن در می آید این سازمان از طریق هند به ایران راه یافت و دستگاه عظیم فراماسونری انگلیس شبکه ی گسترده ایی در ایران پیدا کرد . ایران گذشته از اینکه بازار خوبی برای تجارت انگلیس بود کلید دروازه ی هند نیز به شمار می رفت و نفوذ انگلیس از طریق همان شبکه در این منطقه مستحکم گردید . دوران قاجار انگلیسیها را مسلط ساخت و دوران پهلوی بر آن تسلط افزود . اکثر رجال سیاسی و دولتمردان ایران در دو قرن گدشته پیوسته با این شبکه مربوط بوده و گاهی مسیر نهضت مردمی را هم برحسب خواست خود تغییر داده اند مثلاً در جریان مشروطیت آزادی خواهان را برای رسیدن به هدف به بسط نشستن در سفارت انگلیس تشویق نمودند . فراماسونری همیشه کوشیده است اقلیت های مذهبی را تحریک کند و مسئله ایجاد نماید حکومت های استعماری انگلیس سعی بر این داشتند عوامل خود را به صورت مجریان صدیقی در پست های حساس قرار بدهند و گاهی هم در چندین ده سال در چهره ی مردان ملی ذخیره نمایند . سیاست فراماسونری هیچ گاه در مورد ایران نقش نیک خواهانه و اصلاح طلبانه نداشته بلکه فریب و تزویر اساس کار بوده تا ملت را در عقب ماندگی و بی خبری نگه دارد . بسیاری از ایرانیان که در دوران قاجار به انگلستان وارد شده اند آموزشهای ماسونی یافته اند و در جهت مخالف خواست توده های مردم قرار گرفتند برای مثال در انقلاب مشروطیت که ریشه و نهاد یک انقلاب مردمی داشت و بی تردید بازتاب دهها سال خشونت ، ظلم و ستم بود . همین فراماسونرها در مرحله ی حساسی از آن ابتکار عمل را به دست گرفته با اجرای نقش پیشوا و گرداننده مسیر اصلی را به نفع خود منحرف ساختند . در قضیه ی ملی شدن نفت هم بالاخره فراماسونری مبارزات ملت را از مسیر اصلی خارج ساخت . اصول اعلامیه لژ بزرگ لندن : اولاً هر لژ باید با اجازه این لژ بزرگ تشکیل شود ثانیاً هر عضو باید به معمار بزرگ جهان عقیده داشته باشد ثالثاً زنها حق عضویت ندارند رابعاً در مسائل مذهبی و سیاسی نباید وارد شوند ( چه خوب به صورت اصل ) و مراسم و ضوابط فراماسونی رعایت کنند .
« میرزا ملکم خان ، ناظم الدوله ارمنی » را اولین موسس لژ فراماسونی در ایران ذکر کرده اند . او فرزند « میرزا یعقوب » مترجم سفارت روس بوده و در باره ی وی نوشته اند که سراسر زندگی برای انگلستان جاسوسی کرده است . ملکم در سن 10 سالگی به فرانسه رفت ضمن تحصیل عضو فراماسون شد و در سال 1268 ه.ش به ایران برگشت و فراموش خانه را تشکیل داد . در مورد ملکم دو نظر متضاد وجود دارد بعضی او را متقلّب ، شارلاتان، بی ایمان و کلاه بردار ودسته ای او را صدیق ، مبارز و آزادی خواه می نامند . میرزا ملکم روزنامه ی قانون را منتشر ساخت .
جامع آدمیت : دنباله ی فراموش خانه ی میرزا ملکم خان به شمار می رود که در حدود زمان به توپ بستن مجلس تاسیس شد و از اعضای آن فروغی ، سید نصرالله تقوی و مصدق السلطنه را نام بردند یکی از همکاران ملکم میرزا عباس قلی خان بود که در روزنامه ی قانون به او کمک می کرد و جامع آدمیت را بنا نهاد . بنیان فلسفه ی سیاسی جامع آدمیت را بر مشروطیت و محدودیت نیروی شاه و انفصال قوای سلطنت نوشته اند . جاذبه ی آدمیت در آن تاریخ به آن حد بوده که محمد علی شاه هم به عضویت آن در آمد و به جای پنج تومان حق عضویت هزار اشرفی به صندوق جمعیت کمک کرد . با این ترکیب اعضاء که نوشته اند معلوم نیست جمعیت آدمیت در خدمت مشروطه بوده است یا استبداد .
لژبیداری ایرانیان : این لژ با اجازه شرق اعظم فرانسه و شورای عالی ماسونی فرانسه در سال 1907 م در ایران تشکیل شده و موسس آن را ادیب الممالک فراهانی ذکر کرده اند از گردانندگان آن سید حسن تقی زاده و ذکاء الملک فروغی را نام برده اند .
مسئله ی فراماسونری در تمام جهان با راز داری همراه است ولژ های فراماسون برای حفظ اسرار مقررات شدیدی وضع کرده اند اعدام مجازات کسانی است که اسرار را فاش کنند . در نظام نامه ی لژ بیداری ایران تحت عنوان مجازات افشای سر چنین آمده : « اگر برادری مرتکب این گناه عظیم شد قول و شرف خود را باخته و بر ضد قسم های خود رفتار کرده و از درجه ی انسانیت ساقط است . لژ به او به نظر حیوان درنده می نگرد و برادران ماسونی در اخذ انتقام فرداً فرد عمل خواهند نمود » نخستین فراماسونی که به جرم خیانت و افشای سر غیاباً در لژ ماسونی محاکمه و به اعدام محکوم شده « موقر السلطنه » بوده است . در فرانسه نیز داستان وزیر ناپلئون که به علت افشای اسرار به قتل رسید معروف است .
تا زمان انقلاب اسلامی ایران به طور کامل سرزمین ما تحت نفوذ ایت تشکیلات مخفی وابسته به بیگانه بوده است چنان که شریف امامی نخست وزیری که برای ایفای نقش در روزهای سرنگونی رژیم سلطنت ظاهر گردید و چنین نقشی را یک بار در سال 1339 ه.ش با موفقیت انجام داده بود برابر اسناد کشف شده بزرگ استاد یک لژ فراماسونری در ایران بوده است . بعد از پیروزی انقلاب یکی از مخفیگاههای مهم ماسونی که مرکز عملیات لژ استاد اعظم شریف امامی بود کشف گردید و لیستی از اسامی فراماسونهای مربوط به این لژ انتشار یافت و کتابی خلاصه به عنوان « فراماسون » در فروردین سال 1358 ه.ش منتشر شد .
منابع : کتاب تاریخ سیاسی معاصر ایران جلد یک (صفحه 77 تا 86 )
اثر : سید دکتر جلال الدین مدنی
دفتر انتشارات اسلامی وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم